Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 30 Siječanj 2020 08:53

U prvoj pripremnoj utakmici „Skauti“ svladali Lovćen

Napisao/la 

U prvoj pripremnoj utakmici koju su rukometaši Izviđača odigrali uoči proljetnog nastavka natjecanja protiv crnogorske momčadi Lovćena iz Cetinja, pokazali su da ova mlada momčad ima perspektivu.

Uglavnom, izuzmemo li nešto starije i iskusnije Miličevića i Šoljića, ovi, uglavnom, mladići starosti od 17 do 21 godinu, su prikazali da u visokom tempu mogu odigrati cijelu utakmicu.

Trener Toni Čolina je stalno rotirao prvu postavu, pokušavajući nametnuti brzi ritam i dati priliku svima te provjeriti na koga može računati u nastavku sezone. Momčad Lovćena je uspijevala parirati prvih tridesetak minuta, ali u nastavku nije mogla pratiti tempo koji je nametnula domaća momčad.

Gosti iz Crne Gore u prvom dijelu su bili ravnopravni i uglavnom utakmica je bila u „egalu“ , da bi pred kraj poluvremena Crnogorci došli do dva gola prednosti s kojom su i otišli na odmor.

U drugom dijelu već na startu „Skauti“ prave seriju 5:0, stižu do tri gola viška te prednost ne ispuštaju do kraja susreta. Razbranio se i vratar Matej Mandić što je omogućilo domaćima da iz brzih kontranapada svoju prednost i uvećaju. Na koncu završilo je pobjedom „Skauta“ 34:26 u kojoj je za domaćine najviše pogodaka postigao Domagoj Alilović (7), a za goste Vuk Latković (6).

Već u subotu „Skauti“ će u Trebinju protiv Leotara odigrati svoju drugu pripremnu utakmicu, a u idućem vikendu ih očekuje prva utakmica četvrtfinala kupa protiv RK Gračanice u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Lovćen 34:26 (13:15)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 100.

Suci: Žarko Hrstić i Ante Rašić (Ljubuški).

RK Izviđač CO: Grbavac (1 obrana), Mandić (9 obrana), Herceg (1 obrana), Vukšić 3/1, D. Alilović 7, Kos 2, M. Alilović, Jozinović 5, Šoljić 3, Miličević 3/1, Pavlović, Buntić 2/1, Muhović 1, Bebek 1, Mišetić, Maretić, Bubalo 6, Lukenda 1.
Trener: Toni Čolina.

RK Lovćen: Borilović (2 obrane), Borozan (2 obrane), Bulajić 1/1, Poje, Vukičević 2, Lakičević 2, Latković 6/1, Mrvaljević 4, Pajović, Pejović, Perišić 1, M. Stanojević, R. Stanojević 4, Vujović, Tomanović, Ankersen 5/2, Beloica 1.
Trener: Duško Milić.

Isključenja: Izviđač 18 minuta, Lovćen 14 minuta.
Sedmerci: Izviđač 4/2, Lovćen 4/4.

izvidjac.com