Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 05 Ožujak 2020 17:09

Edukativna ekspedicija i druženje "Skauta"

Napisao/la 

Trener Toni Čolina, u sklopu team building aktivnosti, koje je uveo kao novinu i koje će ubuduće prakticirati, posjećujući sportske događaje i borilišta u regiji, a koje su bitne za jačanje momčadskog duha i motivacije za rad, organizirao je jednodnevno druženje.

Osim druženja, cilj je bio i posjet Muzeju sporta Split ili Kući slave splitskog sporta te vječnom derbiju hrvatskog nogometa na Poljudu, između momčadi Hajduka i Dinama.

Jučer nakon treninga, čiji početak je pomjeren za 11 sati, ekspedicija od 25 članova se oko 14 sati uputila iz Ljubuškoga u pravcu Splita.

Ovom prilikom iskazujemo svoju zahvalnost Muzeju sporta Split koji se jučer bio otvoren samo zbog posjeta rukometaša Izviđača.

Rukometaši Izviđača su se upoznali s osnovom sadržaja Kuća slave splitskog sporta (popularno nazvana Hall of fame), koja na maštovit način predstavlja slavne pojedince iz splitske sportske povijesti, velika sportska događanja na terenu podno Marjana, ali i spektakularne dočeke koje je Split priredio svojim sportskim uspješnicama. Osim klasičnog postava, u sklopu splitske Kuće slave nalazi se i dvorana za susrete sa brojnim sportskim zvijezdama, sportske konferencije, kao i brojna druga medijski zanimljiva događanja te dodatni atraktivni sadržaji, kao što su suvenirnica, multimedijalni prikazi i slično.

Nakon posjeta i razgledavanja Kuće slave, ekspedicija se uputila na stadion na Poljud, gdje je nazočila susretu između Hajduka i Dinama. Ekspedicija je imala priliku osjetiti atmosferu, koju su priredili dvadeset tri tisuće vatrenih navijača, ali i igrači jedne i druge momčadi. Po završetku utakmice, ekipa se oko 23 sata vratila u Ljubuški, da bi jutros, već u 9 sati, odradila jutarnji trening.

Ovim putem koristimo priliku da se zahvalimo NK Hajduk i profesoru Marku Ercegu s Kineziološkog fakulteta Split na gostoprimstvu.

Fotografije pogledajte OVDJE. 

izvidjac.com