Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 16 Travanj 2020 05:19

David Mandić: Najteže mi pada što ne mogu biti kući sa svojom obitelji

Napisao/la 

Iako su ljetne Olimpijske igre, koje su se trebale održati u japanskom glavnom gradu Tokiju od 25. srpnja do 9. kolovoza 2020. godine, odgođene, David je za Vrisak rekao kako smatra da je to najbolja odluka koju su mogli donijeti.

Hrvatski reprezentativni rukometaš, ponos Hercegovine, a osobito grada Ljubuškog, onaj koji je pješačio kilometrima od Hardomilja do Gradske sportske dvorane u Ljubuškom, a nerijetko i nazad.

Naravno, riječ je o Davidu Mandiću, ljubuškom Rambu, kako su ga prozvali nakon Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. godine. Rođen je u Ljubuškom 14. rujna 1997. godine, a svoju karijeru je započeo u Izviđaču.

Na brojnim utakmicama se pokazao kao pravi profesionalac, njegov trud se vrlo brzo prepoznao i isplatio, a prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine bilo je pokazatelj da je Mandić nezamjenjivo krilo hrvatske reprezentacije. 

Svi njegovi uspjesi su stvarali ponos u Ljubušacima, kao i cijeloj regiji, ali ipak, najviše se ponosilo njegovo Hardomilje.

David se trenutno nalazi u Zagrebu, gdje svoje vrijeme provodi uglavnom trenirajući i odmarajući. Također, igranje igrica mu predstavlja jedan vid odmora.

Na pitanje što mu najteže pada sada kad su na snazi mjere zabrane kretanja, ali i ostale mjere zaštite, odgovara da mu, naravno, najteže pada to što ne može biti sa svojom obitelji koja se nalazi u Ljubuškom. Blagdan Uskrsa je proveo u Zagrebu sa svojom suprugom, kako kaže, skromno ali lijepo.

“Nadam se da će se stanje s virusom uskoro smiriti kako bih mogao otići do svog Ljubuškog. Naravno da mi nedostaju i Hardomilje i Čeveljuša”,  kazao je Mandić za Vrisak.info.

Iako su ljetne Olimpijske igre, koje su se trebale održati u japanskom glavnom gradu Tokiju od 25.srpnja do 9. kolovoza 2020. godine, odgođene, David smatra da je to najbolja odluka koju su mogli donijeti.

Za kraj smo ga upitali koju poruku ima za mlade rukometaše iz kluba Izviđač, ali i sve one koji tek započinju svoju karijeru u ovom sportu.

“Želim im poručiti da budu uporni u onome što vole, jer jedino upornost dovodi do željenog cilja", zaključio je.