Ispiši ovu stranicu
Subota, 10 Listopad 2020 06:09

Čolina: Tranzicija i igra u oba smjera su način da korigiramo nedostatak iskustva

Napisao/la 

Dosta sigurno, vodstvom tijekom čitave utakmice, su rukometaši ljubuškog Izviđača stigli do pobjede protiv Iskre u Bugojnu (35:32) te na taj način uspješno otvorili novu sezonu u rukometnoj Premijer ligi.

Ljubušaci su poveli 4:1 i održavali manje – više prednost čitavim tijekom susreta. Ipak domaćini su prijetili.

– Bila je dosta nervozna utakmica poslije tako duge stanke, čekali smo to dugo. Imali smo dobru igru u jednom periodu utakmice, potom smo imali puno ishitrenih odluka i grešaka pa smo je pomalo doveli u pitanje. Ipak smo ukupno bili kvalitetniji, ali trebali bi ubuduće biti oprezniji, napomenuo je trener Toni Čolina.

Najefikasniji u redovima Izviđača bili su Luka Bubalo sa 10, Miloš Kos sa 8, Milan Vukšić sa 5 golova, dok je Ante Grbavac imao 13 obrana. Kod Iskre je najviše pogodaka postigao Benjamin Čičkušić sa 11, dok je Lazar Janković bio uspješan 7 puta.

– Moramo pokazati puno više obrambenog angažmana, ne smije se dogoditi da “spavamo” 10 – 15 minuta. Šest utakmica u ritmu srijeda – subota je ispred nas, moramo se pokušati popravljati iz utakmice u utakmicu, istaknuo je Čolina.

Njegova ekipa je zabila najviše (35) pogodaka u 1. kolu Premijer lige.

– Imali smo 60 napada, to je korektno, puno više napadački možemo dati. Veliki broj napada i tranzicija su jako oružje protiv svake ekipe koja nema široku rotaciju. Tranzicija i igra u oba smjera su naš cilj i način da korigiramo sve naše neiskustvo i nedostatak strpljenja radi mladosti ekipe, rekao je Čolina.

U sljedećem, 2. kolu Premijer lige Izviđač u subotu (19 sati) u Ljubuškom dočekuje Bosnu iz Visokog.

– Oni su izgubili prvo kolo, sigurno će se htjeti “vaditi”, njihov trener Adnan Harmandić je ovdje domaći kao naš bivši igrač i sigurno će biti motiviran da nas dobije. S druge strane Lokomotiva je pokazala da se može igrati protiv njih. Momci moraju biti fokusirani samo na sljedeću utakmicu s Bosnom, nadam se da će ispuniti sve naše dogovore, zaključio je Toni Čolina.

Osim Nikole Primorca koji zbog operacije šake Izviđaču nedostaje već tri tjedna, ostali igrači su spremni za prvu natjecateljsku utakmicu na svom terenu poslije dosta vremena.

Kući igrali prije 7 mjeseci

Izviđač je posljednju natjecateljsku utakmicu u gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom igrao prije nešto više od punih 7 mjeseci. Tad su bili domaćini Gračanici u derbiju 18. kola prošle sezone i pobijedili sa 33:27. Nakon toga je prvenstvo bilo prekinuto, a potom i zaključeno zbog pandemije koronavirusa.

Pobjeda nosi dva boda

Prema članu 94. Propozicija Premijer lige za natjecateljsku 2020./2021. godinu ekipa za pobjedu dobiva dva boda, za neriješen rezultat jedan bod, a za poraz nula bodova. Ovo je za domaću Premijer ligu novina u bodovanju jer je dosad pobjeda nosila tri boda.

Piše: Ersan Bijedić / Dnevni.ba