Ispiši ovu stranicu
Petak, 06 Studeni 2020 08:35

ANTE GRBAVAC: Mandić i ja smo dobar tandem, odlično se nadopunjavamo za dobro Izviđača

Napisao/la 

Rukometaši Izviđača u prošlom kolu doživjeli su prvi prvenstveni poraz. Skauti su prve bodove ostavili u Maglaju gdje su od istoimenog domaćina minimalno poraženi rezultatom 30:29.

No, igrači Tonija Čoline odlično igraju ove sezone. U dosadašnjih sedam kola imaju šest pobjeda i jedan poraz te s 18 bodova drže prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, iako se mora reći da imaju dva odigrana susreta više od drugoplasirane Sloge.

Sigurno jedan od važnih “kotačića” u Čolininoj momčadi je vratar Ante Grbavac koji jako dobro brani ove sezone. Grbavac kaže kako nisu dobro krenuli u Maglaju što ih je koštalo prvih izgubljenih bodova.

“Nismo bili dovoljno skoncentrirani. U utakmicu smo ušli dosta mlako i nismo dali sve od sebe od samog početka i Maglaj je to iskoristio i doživjeli smo taj prvi poraz”, kaže za hercegovina.info vratar Skauta.

“Mi smo naporno trenirali i pripremali smo se za prvenstvo. Sada reći da nismo očekivali ovako dobar start bilo bi to nepravedno prema nama samima i stručnom stožeru. Svi smo od početka priprema dali sve najbolje od sebe i rezultati nisu neočekivani. Iznenadio nas je moram priznati jedino spomenuti poraz u Maglaju, ali idemo dalje", ističe Grbavac. 

Smatra kako Izviđač može do titule.

“Mislim da se možemo boriti za prvaka. Isto tako, ako sve bude uredu, da pokušamo konačno donijeti taj Kup u Ljubuški. Ovaj posljednji za malo nam je pobjegao.”

U Mateju Mandiću ne vidi suparnika i konkurencu, već naprotiv zajedničku suradnu za bolji Izviđač.

“Ja i Mandić se nadopunjavamo i mislim da smo odličan tandem. Odlično surađujemo i zajedno s trenerom vratara Milanom Tolićem činimo jedan odličan vratarski tim. Sve najbolje o tom dijelu momčadi mogu reći. Zaista se osjećam ugodno raditi i s Mandićem, ali i s našim trenerima.”

Za sada ne razmišlja o odlasku.

“Imam ugovor još ovu sezonu i razmišljam samo o Izviđaču. Zaista ne planiram tako daleko. Pokušat ću što bolje odraditi ovu sezonu pa ćemo vidjeti što će se dalje događati.”

Želja je jednog dana i reprezentacija.

“Sigurno da bi jednog dana želio zaigrati za reprezentaciju, ali ako ćemo iskreno nisam o tome baš pretjerano do sada razmišljao. Najvažnije je što bolje braniti za Izviđač, a što će budućnost donijeti to nam ostaje za vidjeti.”

Dodao je za kraj da mu je i žao što u Premijer ligi nema više hercegovačkih klubova.

“Volio bi da se Zrinjski vrati, da opet imamo pravi hercegovački derbi kako je to bilo proteklih godina. U Zrinjskom sam proveo godinu dana, i nadam se da će se vratiti gdje im je mjesto”, zaključio je Grbavac.