Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Siječanj 2021 12:56

Musa: Jedva čekamo da počne SP

Napisao/la 

Rukometna reprezentacija Hrvatske je počela pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se od 13. do 31. siječnja 2021. godine održati u Egiptu.

Igrači su imali dvostruko testiranje na koronavirus i svi su negativni. Pod vodstvom izbornika Line Červara 21 igrač trenira u Poreču. U Egipat će njih 20.

– Motivacije sigurno ne nedostaje, mislim da smo dosta homogenizirani i to je ono najbitnije. A ono drugo, imamo nedostataka, Karačić se liječi, Štrlek tek počinje raditi s nama. Ali ono najbitnije, ne nedostaje nam ambicije i želje za pobjedom. Mogu obećati da oni koji budu igrali će dati sve od sebe, to je naša tradicionalna vrijednost. Fokusirani smo već na Japan i Katar prije svega, znamo da će nam to biti teške utakmice, iako neki pokušavaju progurati da će to biti lagane utakmice. Sigurno da već sad svi analiziramo jedni druge - rekao je izbornik Lino Červar.

On radi zajedno s trenerom Hrvojem Horvatom i Igorom Vorijem. S vratarima posebno radi Matija Bilušić.

– U reprezentaciji je uvijek dobra atmosfera. Već smo naviknuli na nošenje maski proteklih mjeseci tako da nam te epidemiološke mjere nisu nešto novo. U Njemačkoj je bilo dosta utakmica i naviknuli smo na te protokole, ali kako nama, tako je i svima. Mi smo spremni, mi smo motivirani i jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo. Primarni cilj nam je kao i uvijek ići od utakmice do utakmice, i kao i uvijek, mi gledamo da pobijedimo svaku sljedeću utakmicu. Ono što je najbitnije je zdravlje - rekao je Ljubušak Željko Musa, prenosi Dnevni list.

Hrvatska će odigrati i dva susreta EHF EURO Cupa sa Španjolskom (5. siječnja u Poreču u 17:15 sati, a uzvrat 9. siječnja u 18:00 sati u Madridu).

– Poreč je postao naša standardna postaja. Sad su nam se priključili dečki iz Bundeslige i dečki koji su igrali Ligu prvaka. Veselim se, siguran sam da se vesele svi dečki. Najprije nas očekuju dvije utakmice sa Španjolcima da malo isprobamo formu, da vidimo gdje smo. Ono najvažnije je da ostanemo zdravi, da nema virusa i povreda. Što se tiče priprema, ukomponirane su fizička sprema i taktika, tako da se izbornik i stručni stožer trude da bude i jedno i drugo. Siguran sam da ćemo tim ritmom nastaviti i dalje - kazao je Halil Jaganjac.