Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 06:31

Utrka za titulu svedena na Izviđač i Borac

Napisao/la 

Veliki posao u utrci za titulu prvaka Bosne i Hercegovine su napravili rukometaši ljubuškog Izviđača pobjedom protiv Leotara u Trebinju (23:22).

Skauti su neporaženi ove godine u domaćim natjecanjima pa im je ovo bila osma pobjeda u prvenstvu, dok su skupili dvije u Kupu. Leotaru je to bio tek drugi poraz ove sezone na svom terenu.

– Bila je teška utakmica kako smo i očekivali. Njima je isto dosta značila, ali nama posebno, kaže trener Izviđača, Toni Čolina.

Predvodili su ih Domagoj Alilović sa šest pogodaka te Milan Vukšić s 5. Kod domaćina je najučinkovitiji bio Vladimir Tomić s 5 pogodaka. Junak utakmice je ipak bio fantastični Ante Grbavac sa 17 obrana, od kojih je 6 bilo sedmeraca. Imao je fantastičan postotak uspješnosti obrana od 43,58 posto.

– Obrana je stvarno bila odlična, a onda posebno Grbavac. Ne treba zaboraviti koliko je u sporom ritmu utakmice obranio lopti koje su vraćene na 9 metara, što je jako bitno. Stvarno je bila vrhunska izvedba, bio je sto posto u utakmici. Vjerujem da će mu ovo dati dodatno samopouzdanje da tako nastavi, a ekipa drži kontinuitet do kraja, kaže Čolina.

Nakon poraza dobojske Sloge u ovom kolu od Gračanice, djeluje kao da je utrka definitivno svedena na Izviđač i Borac.

– Ima još 7 kola, napravili smo razliku, ali mi idemo u Doboj. Sloga ima još dosta šansi da sve preokrene do kraja. Naravno to ovisi o nama i Borcu. Mi smo zasad napravili dobar posao i imamo sljedeću utakmicu s Lokomotivom koja ne bi trebala biti problem, napominje Čolina.

Prije toga međutim ih očekuje prvi od velika tri okršaja s Borcem. U srijedu (17h) su domaćini Banjalučanima u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH.

– Probat ćemo napraviti što bolji rezultat, odraditi prvo poluvrijeme kako treba i iduće srijede napraviti sve da prođemo dalje, najavio je Toni Čolina.

Er. B. / Dnevni list