Ispiši ovu stranicu
Subota, 11 Rujan 2021 12:02

Uskoro 7. Ljubuška biciklijada

Napisao/la 

U okviru projekta prekogranične suradnje “Biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”, financiranog od Europske unije, 12. rujna planirano je održavanje biciklijade pod nazivom „Ljubuška biciklijada“.

Ova biciklijada, zamišljena kao rekreativna vožnja, organizira se s ciljem promoviranja cikloturističke ponude Hercegovine i njenih turističkih kapaciteta, posebno prirodnih i kulturnih ljepota grada Ljubuškog.

Ruta kretanja je ukupne dužine cca 20 kilometara uz zanimljive i poučne pauze tako da je prilagođena svim uzrastima. 

Ovo je šesta u nizu rekreativnih vožnji biciklom koja će biti organizirana u okviru projekta “Biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural” koji se provodi u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Projekt će također uvesti i standard kvalitete “Bike Friendly Concept” te će na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što će izravno dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Zapadnohercegovačke županije.

Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca. 

Detaljnije o ovom događaju možete pročitati na Facebook stranici BK Ljubuški.