Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 17 Ožujak 2022 08:37

Čolina: “Nema kukanja, okrećemo se odmah revanšu u Mejdanu”

Napisao/la 

Sinoć je odigrana prva utakmica predbaraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u rukometu, a reprezentacija Bosne i Hercegovine na gostovanju u Grčkoj poražena je rezultatom 17:24 te ih u uzvratu čeka težak posao.

Nakon ove utakmice svoje dojmove otkrio je i Toni Čolina koji je nekoliko dana pred susret preuzeo izborničku poziciju nakon što je otkaz dao Ivica Obrvan.

“Vidjeli ste i sami. Imali smo puno prilika da okrenemo meč u našu korist. Odlično smo otvorili meč, Burić je sjajno branio, ali se nismo odvojili rezultatski jer smo se mučili sa zicerima. U obrani smo igrali korektno prvo poluvrijeme”, rekao je Čolina i dodao kako nema puno vremena “za kukanje”.

“Nemamo puno vremena ni za kukanje ni za treniranje. Probao sam s momcima popričati nakon meča i dignuti ih nakon ovog poraza. Poraz od sedam razlike niko nije očekivao, ali pozivam sve navijače da nam pomognu u Tuzli i budu nam dodatni vjetar u leđa. Nadam se i vjerujem da svaki od naših igrača može odigrati puno bolje od ovoga. Nema kukanja, nema plakanja i okrećemo se odmah sljedećem meču”.

Revanš utakmica između Bosne i Hercegovine i Grčke igra se u subotu u Mejdanu s početkom u 20 sati.

Sportsport.ba / Klix.ba