Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 21 Travanj 2022 09:03

Čolina: Želimo se vratiti na pobjednički kolosijek

Napisao/la 

Nakon EHF reprezentativnog tjedna na terene se vraćaju rukometaši iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Večeras su na rasporedu utakmice 23. kola prvenstva, gdje će ljubuški Izviđač dočekati bugojansku Iskru koja je na rubu ispadanja.

– Idemo uvezati dvije pobjede u dvije utakmice, a onda pokušati u Trebinju osvojiti bodove. U Sarajevu smo protiv Bosne izgledali dobro (pobjeda od 35:28, op.a.). Svi igrači su na raspolaganju osim Berina Kese koji će propustiti ostatak sezone. Radili smo odlično u reprezentativnoj pauzi. Imali smo zgusnut raspored u prvih mjesec dana, a onda smo nakon sedam utakmica u istom vremenskom periodu imali samo dvije. Ne znam kako se takav nakaradan sustav natjecanja može desiti. Čudno je bilo, ali sad opet ide srijeda – subota i mjesec dana natjecanja, govori trener Toni Čolina.

Iskra je pobijedila Izviđač u Bugojnu prošle jeseni (30:24) kreiravši veliko iznenađenje. To je sad dodatna motivacija za Skaute.

– Iskra je igrala jako agresivno i ja se nadam da će moja ekipa izvući pouku i sjetit se toga. Trebamo reagirati sa čvrstom obranom i doći do što više tranzicija i lakih golova. Želimo se vratiti na pobjednički kolosijek, poručio je Čolina.

Tako bi Izviđač uvezao dvije pobjede i okrenuo se derbiju sa trećeplasiranim Leotarom.

S druge strane vodeći banjalučki Borac je na velikom testu jer gostuju u Gornjem Vakufu – Uskoplju. Domaća Sloga se bori za opstanak pa je niz Banjalučana od 23 utakmice bez poraza pred opasnošću prekida u duelu sa motiviranim domaćinom.

– Borac je sebi postavio realne ciljeve da probaju rasti kao ekipa ove sezone. Ali isto kao prošle godine kod nas dobra atmosfera i rad su dali rezultate. Imali su neke utakmice koje će odlučivati hoće li biti u vrhu i sve te završnice su išle u njihovu korist. Borac je pokazao da se može. Jedini problem im može biti ta povreda Lukića, ali Knežević igra odlično, tako da su pokazali da imaju i širinu i kvalitetnu obranu. Osam utakmica do kraja je puno i biće zanimljivo dalje pratiti, rekao je Toni Čolina.

Ersan Bijedić / Dnevni list