Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 04 Prosinac 2022 07:34

Izviđač odnio bodove iz Nevesinja

Napisao/la 

Rukometaši Izviđača u okviru trinaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili su na gostovanju u Nevesinju nad ekipom Hercegovine rezultatom 30:34 (15:15).

Sve do 27. minute domaćini su rezultatski kontrolirali susret, da bi “Skauti” serijom 5:1 stigli do prve prednosti u sinoćnjem susretu – 11:13. Domaćini se ubrzo vraćaju, a na pauzu se odlazi pri neriješenom rezultatu 15:15.

Na samom startu drugog dijela, u 34. minuti, domaćini serijom 3:0 ponovo odlaze na plus tri. To je ujedno i bilo sve što smo vidjeli od domaće ekipe u večerašnjem susretu. Nakon toga na scenu stupaju gosti koji su do kraja u potpunosti dominirali.

Maksimalnih plus sedam Izviđač je imao u 54. minuti kod rezultata 24:31. Do kraja su domaćini uspjeli smanjiti zaostatak za konačnih 30:34.

Kod Izviđača najučinkovitiji je bio Ivano Pavlović s trinaest postignutih pogodaka, dok su po četiri dodali Matej Ljubić i Mihael Bebek.

U redovima Hercegovine istaknuli su se Branko Karanović s devet, Vladimir Tomić sa sedam i Nemanja Ivanović s pet postignutih pogodaka.

meridianbetsport.ba