Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 19 Veljača 2023 09:19

FOTO: Rođendanski turnir Šahovskog kluba Kula Ljubuški

Napisao/la 

Šahovski klub Kula Ljubuški proslavio je svoj drugi rođendan i to na najljepši mogući način, turnirom za najmlađe šahiste.

U prostorijama Društvenog centra tako su se jučer okupile mlade šahovske nade, ukupno je stiglo 16 mladih šahista iz Ljubuškog, Širokog Brijega i Brotnja.

Turnir se igrao „švicarcem“ u sedam kola uz tempo igre od 10 minuta plus tri sekunde dodatka po igraču. Glavni sudac turnira bio je Alen Buntić.

Šahisti iz Šahovskog kluba Brotnjo izdominirali su turnirom. Pobjednica današnjeg turnira je Ana Ostojić koja je završila nastup bez poraza osvojivši 6,5 poena.

Anina klupska kolegica Ljubušanka Mihaela Buntić sa 6 osvojenih bodova završila je na drugom, a Filip Pehar treći s 5 bodova. Sve troje su članovi ŠK Brotnjo.
Osim diploma za najbolja tri mjesta, danas su podijeljene i diplome za tri najbolja kadeta Šahovskog kluba Kula Ljubuški.

Najbolji domaći igrač bio je Jakov Šarac koji je skupio četiri boda, a drugi i treći su bili Mijo Džajić 4 i Mihael Medić s po tri i pol osvojena boda.

Po završetku turnira za sve sudionike bilo je pripremljeno iznenađenje, torta u obliku šahovske ploče s figurama, a za sve sudionike turnira osigurani su slatki poklon paketi.

Šahovski klub Kula Ljubuški