Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Ožujak 2023 09:31

Skautima prvi poraz, ali i korak bliže do titule

Napisao/la 

U okviru 20. kola prvenstva Bosne i Hercegovine su rukometaši ljubuškog Izviđača upisali svoj prvi ovosezonski poraz.

Bolji od njih su bili rukometaši tuzlanske Slobode koji su slavili s 39:35 i tako pokazali da su uz Skaute u ovom trenutku vjerojatno najbolja ekipa natjecanja. Slobodi je ovo sedma vezana pobjeda u prvenstvu i do kraja će vjerojatno voditi borbu za mjesto iz teško dostižnog Izviđača.

Slobodu je do trijumfa u ovom meču predvodio sjajni Benjamin Čičkušić s 12 golova, a odličnu partiju pružio je i Haris Buljina koji je susret završio s 11 postignutih golova. U redovima Izviđača raspucan je bio Ivano Pavlović s 11 golova, Milan Vukšić je postigao 9.

– Zadovoljan sam općenito, jedino povratak iz napada, to je taj element na kojem treba raditi. Čestitam svojim momcima na fantastičnom zalaganju, publika je bila jako dobra, nastavljamo da radimo dobro, treninzi su zaista jako važni. Mislim da su svi uživali, bilo je divnih poteza i s jedne i s druge strane, zaista jedan vrhunski rukomet, rekao je trener Slobode Pero Milošević, te čestitao ekipi Izviđača na sportskoj utakmici.

Ljubušaci su unatoč porazu ipak samo jedno kolo bliže osvajanju titule nakon što je njihov prvi konkurent trebinjski Leotar poražen u Gračanici s 31:19. Tufekčić i Mahmutčehajić su zabili po 7 golova za domaćine, dok je goste predvodio Arizanović s 4 pogotka. Utrka za drugo mjesto je jako uzbudljivo zbog činjenice da je između četiri ekipe samo jedan bod razmaka.

Također je jako uzbudljivo u borbi za opstanak gdje je trenutno prva iznad zone ispadanja ekipa Goražda, ali je do kraja još 10 kola. Premijerligašima slijedi tjedan stanke zbog EHF termina za reprezentaciju.

Ersan Bijedić / Dnevni list