Ispiši ovu stranicu
Petak, 14 Travanj 2023 06:44

Čolina: Nismo uspjeli na prvoj prepreci, ali sve je u našim rukama

Napisao/la 

Ljubuški Izviđač je u prošlom kolu imao odličnu šansu završiti priču s ovosezonskim prvenstvom Bosne i Hercegovine, ali su upisali poraz u Vogošći od domaćina sa 32:29.

Protivnik je drugoplasirani tim Premijer lige, a u derbiju nije sramota izgubiti, međutim Skauti su ispustili dobru priliku jer su bili bolji u prvom dijelu meča.

– Odlično smo ušli u utakmicu, ali su se oni kasnije konsolidirali. Dobro su rotirali tim i bolje se snašli. Mi smo uspjeli u drugom dijelu pojačati, ubaciti u drugu brzinu, ali je čovjek zaustavio 7 zicera. U 38. minuti smo imali 19:17, a do 45. je već bilo 24:20 za domaćine, komentirao je trener Izviđača Toni Čolina ističući da je glavni čovjek pobjede Vogošće bio inspirirani golman Kenan Mutapčić koji je zaustavio 17 udaraca.

– Nismo imali rješenja za njega i to je ostavilo traga na igračima. To je napravilo razliku, dodao je.

Igrači su htjeli uspješno zaključiti posao već u 25. kolu.

– Bilo im je teško svima, ali dali su sve od sebe. Nismo uspjeli na prvoj prepreci, i sad nam ostaje da 7. travnja završimo priču. Ali protiv Krivaje idemo odigrati što bolju utakmicu i ne gledati ostale rezultate, ističe Čolina.

Dok im je u prošlom kolu bila dovoljna pobjeda protiv Vogošće, sad je potrebno da se Skautima uz trijumf nad Krivajom (subota, 20 sati) poklopi i remi ili poraz Vogošće u Gračanici. To je međutim uvjet samo za opciju da postanu prvaci već u subotu, ali ne i veliki pritisak jer do kraja praktički imaju još pet prilika da upišu devetu titulu prvaka za Izviđač.

– Naš fokus će biti kao i dosad na našu igru i što bolji napredak igrača. Ako osvojimo titulu već u subotu, dobro je, ako ne – opet je sve u našim rukama, kazao je Čolina.

Krivaja je tim iz gornjeg dijela ljestvice i trebala bi predstavljati solidnog sparing partnera u Ljubuškom.

– Krivaja raste svako kolo, imaju dobru mladu ekipu, a sustav koji forsira trener Ivan Divković daje rezultate. Atletski su dosta spremni, postižu puno golova i nadam se da ćemo biti koncentrirani pa da privedemo ovo kraju. Kod nas kući nema tko što tražiti, zaključio je Toni Čolina. 

Ersan Bijedić / Dnevni list