Ispiši ovu stranicu
Utorak, 25 Travanj 2023 07:46

Ljubušaci sudjelovali na biciklijadi “Od Branimira do Branimira”

Napisao/la 

Nakon nekoliko odgoda zbog nepovoljnih vremenskih prilika u nedjelju je konačno održana 13. biciklijada “Od Branimira do Branimira” na relaciji Zadar-Nin-Zadar.

U ovogodišnjoj biciklijadi sudjelovalo je čak 62 posto muškaraca, a najstariji sudionik je rođen 1949. godine. Najčešća imena prijavljenih su Ivan, Iva i Ivica te jedan Branimir, i to 46 – godišnji Branimir Vrkić, koji je upravo zbog svog imena nagrađen pedometrom, odnosno brojačem koraka. Na ovoj manifestaciji sudjelovali su stanovnici 12 općina i gradova, od kojih je njih čak 75 posto bilo iz grada Zadra.

Osim biciklista iz Zadarske županije sudjelovali su biciklisti iz Ličko senjske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije te biciklisti iz Grada Zagreba. Od inozemnih sudionika najbrojnija ekipa bila je iz BiH, točnije iz Bihaća i Ljubuškog te jedna obitelj iz Slovenije.
Na ovoj najmasovnijoj županijskoj biciklijadi sudjelovalo je 6 generacija, a javiše onih rođenih između 1995 i 2012.

Među brojnim sudionicima ove je godine do Nina vozio ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, župan Božidar Longin, županijski pročelnik Krešimir Laštro te ravnatelj PP Velebit Mario Šaban.

U Ninu je sve bicikliste čekao topli obrok -čičvarda sa sipom kojeg je pripremao kuharski tim predvođen Renatom Kraljevim.

Uz tradicionalno sudjelovanje PU Zadarske kao partnera u ovoj biciklijadi, ove se godine pridružio i HAK koji je u Ninu postavio mali poligon za bicikle.

ezadar.net.hr