Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 22 Svibanj 2023 07:13

Skauti imaju priliku osvojiti i svoju drugu duplu krunu u povijesti

Napisao/la 

U subotu je odigrano posljednje kolo Premijer lige poslije kojeg je za bh. rukomet do odmora ostao još vikend završnice Kupa BiH.

Bila je to sezona ljubuškog Izviđača koji je osvojio devetu titulu prvaka Bosne i Hercegovine vrlo dominantnim pohodom kroz ovo natjecanje. Iza Izviđača su Bosna sa 7 osvojenih titula prvaka i Borac sa 6, a Ljubušaci sljedeći vikend imaju priliku osvojiti i svoju drugu duplu krunu u povijesti.

Skauti su bili neporaženi u prvih 19 kola prvenstva (17 pobjeda i 2 remija) pa je već tad bilo prilično jasno da će preuzeti tron spram posrnulog Borca. Banjalučani su uoči starta ove sezone imali dosta problema sa povredama i sveli svoje ambicije na razvoj mladih snaga kluba, držeći se u donjem dijelu ljestvice. Na kraju se može zaključiti da su bili i relativno uspješni jer su dva igrača ostvarila vrlo dobre transfere.

Golman Berin Brkić prelazi u makedonski Ohrid, a reprezentativni bek Luka Perić u Celje.

– Osjećaji nakon potpisivanja ugovora su fantastični. Zaista sam sretan što mi se pružila prilika u ovakvom klubu kao što je Celje. Želim se zahvaliti direktoru kluba i treneru ekipe. Velika je čast biti dio ovog kluba. Na meni je da dam sve od sebe, izjavio je Perić.

S druge strane ovakvi odlasci i ozljede igrača tijekom sezone nisu poremetili Izviđač koji je uvijek imao adekvatan odgovor unutar vlastite rukometne akademije.

Na drugoj strani ljestvice, iz lige su ispali Hercegovina, Iskra, Gradačac, Bosna i Kakanj. Prema Propozicijama natjecanja u Premijer ligi za tekuću sezonu napušta je pet, a popunit će se sa tri kluba, odnosno prvacima federalnih liga, Jug (Čapljina) i Sjever (Čelik Zenica) te prvenstvom RS (Mladost Banjaluka). Tako će natjecanje sljedeće sezone biti skraćeno na 14 klubova.

Osim Izviđača mjesto u Europi su izborili Vogošća i Leotar, a za još jednu poziciju klubovi će se boriti preko Kupa BiH, čija završnica je na rasporedu sljedećeg vikenda.

Ersan Bijedić / Dnevni list