Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 30 Srpanj 2023 09:54

Alilović: Trener Matić me stalno zvao još od prošle godine

Napisao/la 

Osim što su opet doveli nekoliko jako talentiranih rukometaša koji bi se u ljubuškom Izviđaču trebali isprofilirati u sljedećim godinama, klub je ovog ljeta i napustilo pet igrača: Domagoj Alilović, Mladen Bošković, Nikola Primorac, Ivan Herceg i Ivan Dedić.

Srednji bek Domagoj Alilović (rođen 18. 3. 2000. godine) je u Izviđaču od svoje desete godine, a odigrao je pet seniorskih sezona za klub. U ovom periodu je osvojio četiri titule prvaka BiH (2018., 2019., 2021., 2023.), a 2022. godine je podigao i trofej osvajača Kupa BiH. Iako će prošlu godinu ipak pamtiti po vrlo nezgodnoj ozljedi, ovog ljeta je došlo vrijeme da ide dalje i oproba se kao član dvostrukog prvaka Europe (1985. i 1986. godine), Metaloplastike iz Šapca (Srbija).

Još od prošlog ljeta je na njegovom dovođenju inzistirao trener Vladan Matić, koji je ranije vodio klubove u Mađarskoj, između ostalih i Pick Szeged, zatim Celje, reprezentaciju Srbije i radio kao pomoćni trener u A timu Mađarske.

Potpisao je ugovor na dvije godine.

– Jako sam zadovoljan ugovorom, baš su ispali vrlo korektni i profesionalni, dobio sam sve što mi treba, kazao je Ljubušak.

Metaloplastika je prošle sezone prvenstvo završila kao treća, iza prvaka Vojvodine i drugog Partizana.

– Imamo pomlađenu ekipu, 7 – 8 igrača su mlađi od mene, nekoliko je starijih koji vuku ekipu. Nalik je Izviđaču, biće puno trčanja i jaka obrana, a meni to odgovara jer sam upoznat s tim ritmom. Trenutno mi je sve malo čudno jer prvi put odlazim u drugu sredinu. Ali suigrači su me super prihvatili, svi mi pružaju maksimalnu podršku za sve što treba, ističe Alilović.

Prošle sezone je imao nezgodnu povredu pete metatarzalne kosti u stopalu i to je zahtijevalo dug oporavak.

– Još mjesec dana ne smijem trčati, ali vozim bicikl, radim teretanu i nadam se da bi početkom 10. mjeseca trebao biti spreman. Prvenstveno želim da ozdravim i nametnem se. Metaloplastika uvijek cilja na trofeje pa biće zanimljivo, zaključio je Domagoj Alilović.

Legenda kluba sa pet trofeja

Trener Izviđača Toni Čolina je izjavio da mu je žao što neće u sljedećoj sezoni imati u rosteru igrača poput Alilovića, za kojeg je dodao da je legenda kluba sa osvojenih pet trofeja. Također je istakao i njegove ljudske vrijednosti kao dobro odgojenog i skromnog momka.

– Vrijeme je prošlo brzo i sa puno trofeja. Nadam se da sam dobro odradio svoj dio, a žao mi je što zadnju sezonu nisam dao svoj puni doprinos radi povrede. Hvala upravi, trenerima i svima u Izviđaču. Sve su to dobri ljudi koji su bili uz mene kad je bilo najteže, a to se ne zaboravlja, izjavio je Alilović.

Ersan Bijedić / Dnevni list