Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 27 Travanj 2014 08:50

Povijesni dan za Katoličku crkvu, u Vatikanu milijun vjernika

Napisao/la 
Povijesni dan za Katoličku crkvu, u Vatikanu milijun vjernika Povijesni dan za Katoličku crkvu, u Vatikanu milijun vjernika

Stotine tisuća ljudi iz cijeloga svijeta preplavile su u nedjelju ujutro Trg svetoga Petra u Rimu i okolne prostore kako bi prisustvovali ceremoniji kanonizacije dvojice papa, Ivana XXIII. i Ivana Pavla II., dviju gigantskih figura Katoličke Crkve 20. stoljeća.

Pola kilometra duga Ulica Via de la Conciliazione koja vodi u Vatikan prekrivena je u nedjelju ujutro morem zastava, među kojima dominiraju poljske. Brojni vjernici, među kojima i veliki broj mladih, satima su čekali na jutrošnje otvaranje trga, koji je policija otvorila za vjernike u 5,30 sati.

Neki od njih, uključujući cijele obitelji, čekale su i više od 12 sati kako bi četiri sata prije početka službene ceremonije mogle ući na trg, prenose agencije. 'Tu smo od jučer, od pet poslijepodne', kaže Maria Huszaluk (19), koja je sa svojom šestočlanom obitelji stigla iz Belgije kako bi nazočila proglašenju svetim najpoznatijeg sina svoje domovine Poljske. Jedna od mlađih sestara spava joj na rukama.

HINA