Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 30 Travanj 2014 14:10

Javile se djevojke koje su pobjegle iz Beča

Napisao/la 
Javile se djevojke koje su pobjegle iz Beča Javile se djevojke koje su pobjegle iz Beča

Maloljetne djevojke iz Beča, bh porijekla, koje su odbjegle prije više tjedana kako bi otišle u ''sveti rat" u Siriju, javile su se obiteljima.

Prema pisanju bečkog dnevnika Kronen Zeitung 16-ogodišnja Samra javila se telefonom svojoj sestri i rekla ''Ne brinite za nas. Lijepi pozdravi svima''.
Samra je, kako je prenijela sestra, pričala kao da se ništa nije dogodilo. O mjestu boravka nije željela pričati, a prema neslužbenim informacijama postoji nada da se djevojke ne nalaze u terorističkom kampu u Siriji, kao što se pretpostavljalo. Naime, poziv je došao s turskog fiksnog broja.

Potraga Interpola je u punom jeku, a i turske vlasti su alarmirane, jer se trenutno više od 300 maloljetnika iz mnogih zemalja svijeta nalazi u Siriji.
Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16) pobjegle su početkom ovog mjeseca iz obiteljskog doma u Beču, navodno, u Siriju.

Roditelji jedne od djevojčica tvrde kako one nisu imale veze s islamistima te da sumnjaju da su otete. S druge strane, na Internetu je objavljena snimka, kako se tvrdi, državljanina BiH, koji djevojke poziva da dođu u Siriju.

Bljesak.info