Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 04 Svibanj 2014 08:23

U Maleziji uhićeno 11 terorista, znaju li nešto o letu MH370?

Napisao/la 
U Maleziji uhićeno 11 terorista, znaju li nešto o letu MH370? U Maleziji uhićeno 11 terorista, znaju li nešto o letu MH370?

Malezijski Boeing 777 je ipak otet ili je namjerno skrenut s kursa? Na takav zaključak ponovno upućuje akcija malezijske policije, koja je u više navrata ovih dana u Kuala Lumpuru i državi Kedah uhitila 11 osoba, članova islamističkih terorističkih skupina koje se predstavljaju kao humanitarne organizacije.

Channel News Asia piše da bi se teroriste moglo povezati s nestankom aviona na letu MH370 8. ožujka iznad Indijskog oceana, pa će policijska istraga ići u tom smjeru.

Istraga protiv njih navodno je pokrenuta na inicijativu američkog FBI-a i britanske tajne službe MI6 jer se uklapaju u profil osoba za koje procjenjuju da bi mogle biti umiješane u nestanak zrakoplova Malaysia Airlinesa.

- Najviše smo zabrinuti zbog toga što sumnjive grupe koriste humanitarne misije i ciljeve kao paravan za svoje terorističke aktivnosti - kazao je ministar unutarnjih poslova Malezije Zahid Hamadi, navodeći da je i ova skupina tvrdila da je u "svetom ratu".

Daily Mail piše da su teroristi, stari između 22 i 55 godina, među kojima su i studenti, fizički radnici, poslovnjaci, ali i jedna udovica, ispitani u vezi mreže Al-Qa'ida i upućenosti u nestanak aviona, a oni su priznali kako su planirali bombaške napade u muslimanskim zemljama.

24sata.hr