Ispiši ovu stranicu
Petak, 16 Svibanj 2014 15:04

Napadnut metkovski gradonačelnik Božo Petrov

Napisao/la 
Napadnut metkovski gradonačelnik Božo Petrov Napadnut metkovski gradonačelnik Božo Petrov

Gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov napadnut je u petak poslijepodne u hotelu Narona u središtu Metkovića. Njega je dok je razgovarao na mobitel staklenom pepeljarom u glavu udario sredovječni muškarac. Navodno je riječ o osobi sklonoj drogi i alkoholu. Po kazivanju očevidaca, ničim izazvan je zamahnuo na gradonačelnika rekavši „ i ja tražim posao“, te ga je udario u predjelu uha. Nakon napada je pobjegao. Čini se da je mobitel kojega je Petrov držao na uhu amortizirao jačinu udaraca, što ga je zapravo i spasilo.

Za napadačem tragaju pripadnici PP Metković, koji su obavili očevid na mjestu događaja. Iako je nakon napada vikao da će se sam prijaviti u policiju to očito nije učinio.

Kako doznajemo, nakon ukazane prve medicinske pomoći u Domu zdravlja Metković, gradonačelnik, Božo Petrov upućen je na snimanje u dubrovačku opću bolnicu. Radi se o ozlijedi neopasnoj po život ali iz preventivnih razloga potrebno je učiniti detaljniju obradu.

Napad se dogodio uoči prosvjeda protiv termoelektrane u Pločama, a poznato je da je upravo metkovski gradonačelnik najžešći protivnik toga projekta, pa neki napad dovode u vezu upravo sa sveneretvanskim prosvjedom u Pločama.
U policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj nismo uspjeli doznati nikakve detalje o ovom događaju do okončanja kriminalističke obrade.

Potvrđeno nam je da je policija oko 13 sati dobila dojavu da je ispred hotela u Metkoviću tridesetpetogodišnji muškarac pepeljarom udario također tridesetpetogodišnjaka, nakon čega se udaljio sa mjesta događaja. Stupanj ozlijeda za sada nije poznat. O tome će konačnu riječ dati specijalistički pregled oštećenoga, priopćili su iz PU Dubrovačko-neretvanske.

Stanislav Soldo/Slobodna Dalmacija
FOTO: DENIS JERKOVIĆ / CROPIX