Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 18 Svibanj 2014 09:25

Petrov: Pepeljarom me po glavi izudarao znanac iz škole

Napisao/la 
Petrov: Pepeljarom me po glavi izudarao znanac iz škole Petrov: Pepeljarom me po glavi izudarao znanac iz škole

Petrov je pušten iz dubrovačke bolnice, gdje je bio na pretragama, ali nije bio u stanju u subotu navečer prisustvovati sveneretvanskom prosvjedu u Pločama protiv gradnje termoelektrane.

– Razgovarao sam na mobitel kada mi se čovjek prišuljao s leđa i dva me puta pepeljarom zviznuo po glavi. Govorio je: “Što je, za mene nema posla?!” Pokušao je i treći put, ali sam ga uspio zaustaviti. Spasio me mobitel, koji je amortizirao udarce, bili su vrlo blizu sljepoočnice. Imao sam sreće, ništa nije slomljeno, bubnjić nije puknuo, ali još uvijek imam problema sa sluhom, slabije čujem, popucale su mi i kapilare, a ima tu još svega – ispričao nam je metkovski gradonačelnik Božo Petrov koji je u petak napadnut usred bijela dana, pred hotelom Narona, u središtu Metkovića.

Napadača koji je pobjegao poznaje, ali nikad s njim nije bio ni u kakvom sukobu.

– Moja je generacija, znam ga još iz škole. Bio je na uvjetnoj kazni i obavljao je društveno koristan rad, gore na našem groblju. Prije jedno mjesec dana me zaustavio na ulici i rekao mi da nedostaje ljudi za rad na groblju i da bi se netko trebao zaposliti, recimo on. Odgovorio sam mu da ne odlučujem ja, nego direktor Parkova pa ako on tako procijeni, raspisat će natječaj i može se javiti – kazao je Petrov koji je pušten iz dubrovačke bolnice, gdje je bio na pretragama, ali nije u stanju u subotu navečer prisustvovati sveneretvanskom prosvjedu u Pločama protiv gradnje termoelektrane, na koji je pozvao svoje sugrađane.

– Stvarno mi je žao, ali ne mogu ovakav nikamo – kaže Petrov.

Napadača policija još uvijek traži.

S. Vuković/Večernji.hr