Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 12 Ožujak 2015 08:58

Humac: U srijedu tribina o muško - ženskoj komunikaciji

Napisao/la 

Peta tribina pod nazivom "Zašto je muško - ženska komunikacija tako teška" održat će se u staroj crkvi sv. Ante na Humcu u srijedu (18. ožujka) s početkom u 19:00 sati. Gost predavač je dr. med. Jozefina Škarica, specijalistica obiteljske medicine i dugogodišnja savjetnica za brak i obitelj u Šibenskoj biskupiji.

Nakon izobrazbe za obiteljskog savjetodavca, posljednjih deset godina vodi tečajeve priprave za brak, te održava brojna predavanja i seminare u Hrvatskoj i inozemstvu o braku, obitelji i odgoju.

Upravo danas kad je obitelj razlomljena, a komunikacija površna ili zarobljena u virtualnom svijetu, važno je progovoriti o vrijednosti i dostojanstvu braka, a napose o zdravoj komunikaciji koja je temelj kršćanske obitelji. Riječ ima izvanrednu snagu preobraziti ljudske živote, ali također ima i snagu isti taj život i uništiti. Riječ i komunikacija, dva krila pomoću kojih obitelj može rasti, ali ne samo obitelj već i cijelo jedno društvo. Stoga dragi prijatelji, pozivamo vas da rastete uz Riječ, da svi iznova preispitamo našu komunikaciju i naše ophođenje kako s riječima tako i s našim bližnjima, poručuju organizatori. Dr. Jozefina je osvjedočeni vjernik, ali također vrstan poznavalac obitelji, mladih, te komunikacije koja je nama svima danas izazov.

Bolji Ljubuški