Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Svibanj 2015 07:55

Učenici OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ljubuški na natjecanju "Ja građanin"

Napisao/la 

Osnovna škola Ante Brune Bušića - Rakitno bila je domaćin županijskog natjecanja u sklopu projekta "Ja građanin", praktičnog dijela programa Civitas.

Natjecanje je održano 28. travnja, a sudjelovale su osnovne i srednje škole iz svih općina naše županije. Učenici sedmih i osmih razreda naše škole predstavili su projekt naziva Jednaki izgledi za sve.

U nastavku možete pročitati dojmove učenice Magdalene Luburić.

Nismo bili najbolji, al' smo bili dobri!

Početkom našeg putovanja započelo je i naše druženje. Kroz smijeh i upoznavanja sa suputnicima putovanje je za nas prošlo nevjerojatno brzo, no trebalo nam je vremena da se priviknemo na hladno Rakitno i kišu koja nam je najbolje rečeno ukrasila dan. U učionici smo prvo poslušali kratki govor ravnatelja koji nas je srdačno pozdravio i ohrabrio. Nakon toga osnovne su škole započele s izlaganjem svojih radova, nastojeći što bolje predstaviti svoj problem i moguće rješenje.

Bilo je tu i jako lijepih plakata, ali je ocjenjivački sud morao odabrati najbolji. Nakon izlaganja učenici su se okrijepili i željno iščekivali rezultate. Pobjedu su odnijeli učenici iz Druge osnovne škole - Široki Brijeg, a od srednjih škola najbolji je bio plakat učenika iz Posušja. Tako se naše druženje u Rakitnu polako privelo kraju uz pjevanje u autobusu i slavljenje pobjednika. Za nas je ovo još jedno nezaboravno i poučno iskustvo.

Popis naših učenika: Anamaria Vukšić, Ana Buntić, Danijela Ana Mihaljević, Fran Zelić, Maja Vukojević, Magdalena Luburić, Tin Mijatović, Anica Matić, Anđela Paponja.

Izvor: FB OŠ Ivane Brlić-Mažuranić - Gračine