Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 11 Svibanj 2015 11:37

Petra Rupčić osvojila drugu nagradu na 52. Šimićevim susretima

Napisao/la 

Svečanom akademijom i misom zadušnicom za braću Šimiće svečano su u petak, 8. svibnja, 2015. godine zatvoreni 52. Šimićevi susreti. Zadnji dan manifestacije započeo je susretom književnika s učenicima u osnovnim i srednjoj školi općine Grude.

Program svečane akademije vodila je Maja Lasić, koja je večer započela Šimićevom Opomenom, a himnu je otpjevao zbor Osnovne škole Drinovci. Saborski zastupnik Goran Marić obratio se prisutnima u ime pokrovitelja ovogodišnjih Šimićevih susreta predsjednika Sabora Republike Hrvatske Josipa Leke.

Predavanje o A.B. Šimiću održao je akademik Stjepan Damjanović, predsjednik Matice hrvatske. Akademik Damjanović osvrnuo se posebno na matičina izdanja Šimićevih djela kroz povijest.

Večer su uljepšale i glazbene točke klape Bratovština.

Nagradu za najbolje mlade pjesnike do 25 godina dodijelio je Draženko Vranješ predsjednik Općinskog vijeća Grude, a dobitnice su Mia Prlić iz OŠ Antuna Branka i Stanislava Šimića, Drinovci; Petra Rupčić iz OŠ Ivane Brlić – Mažuranić, Ljubuški i Martina Pandžić iz OŠ fra Stipana Vrljića, Sovići. Iz srednje škole dobitnice su Ivana Kalfić, Nera Meliš i Anamarija Čolak. Dobitnica nagrade sa sveučilišta je Martina Radoš sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Posljednju zahvalu svima sudionicima, organizatorima i posjetiteljima ovogodišnjih, iznimno posjećenih susreta dao je predsjednik Organizacijskog odbora Šimićevih susreta i načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj.
Na kraju večeri voditeljica je prisutne pozvala na izložbu učeničkih radova i prigodni domjenak.

 

Šarolikost prirode

Ljubičasta,
maleni cvijetak
u polju miriše.
Smeđa,
zahrđalo lišće
poslije kiše.

Ružičasta,
suton, dan već
odmoru se nada.
Crvena,
lišće nebom klizi
za vrijeme listopada.

Plava,
boja potoka,
neba te mora.
Narančasta,
boja oblaka
kad je zora.

Zelena,
livada u kojoj
kukci rade.
Zlaćana,
pčele, košnica
te med kojim
se ljudi slade.

Pogledajte tu
šarolikost boja.
Pogledajte svog
tog blaga.
Hvala ti majko prirodo!
Hvala ti naša draga!

Petra Rupčić VI.b

 

OŠ Ivane Brlić-Mažuranić