Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Lipanj 2015 09:35

OŠ Ivane Brlić-Mažuranić nagrada za likovni rad u povodu Svjetskog dana zaštite okoliša

Napisao/la 

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša 5. lipnja, Fond za zaštitu okoliša FBiH je raspisao Nagradni natječaj za najbolje likovne radove učenika osnovnih škola na temu: "Sedam milijardi snova. Jedna Planeta. Trošimo resurse pažljivo. Zagađenje nije cool". Natječaj je bio otvoren za sve osnovne škole s područja Federacije BiH.

Na osnovu detaljnog tumačenja likovnih radova, poruke koja se trebala dostaviti uz rad kako bi pobliže pojasnila ideju i tehniku koju su sudionici na Natječaju imali kao zadatak, kao i estetskog dojma, Komisija za odabir radova je donijela odluku o 12 najboljih, jednakovrijednih likovnih radova sljedećih osnovnih škola:

    JU OŠ "Ivana Mažuranića", Tomislavgrad
    JU KŠC "Petar Barbarić" - Osnovna škola Travnik, Travnik
    JU OŠ "Ćamil Sijarić", Sarajevo
    JU OŠ "Orašje", Orašje
    JU OŠ "Novi Grad", Tuzla
    JU OŠ "Podlugovi", Ilijaš
    JU OŠ "Bužim", Bužim
    JU OŠ "Hasan Turčalo Brzi", Ilovača, Goražde
    JU OŠ "Kovači", Kovači, Zavidovići
    JU OŠ "Ivane Brlić-Mažuranić", Ljubuški
    JU OŠ "Kiseljak", Kiseljak
    JU OŠ "Miroslav Krleža", Zenica

U ponedjeljak, 8. lipnja 2015. godine, u 13:00 sati u prostorijama Fonda, ulica Hamdije Čemerlića 39a, Sarajevo, autorima odabranih radova (nastavnicima i učenicima koji su sudjelovali u izradi likovnih radova) će biti uručene nagrade. Autori 12 najbolje ocijenjenih radova bit će nagrađeni prigodnim promotivnim poklonima i plaketama Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

Osnovnim školama, čiji su radovi proglašeni najboljima, bit će dodijeljene novčane nagrade u visini od po 700,00 KM.

Svrha natječaja je kod mladih razviti svijest o zaštiti i očuvanju životne sredine, te likovnim vještinama prikazati maštu i kreativnost. Također, namjera je osnažiti volonterski rad učenika osnovnih škola, s ciljem poticanja i razvijanja ljubavi za prirodne ljepote, te jačanje i artikuliranje kritičkog mišljenja prema negativnim pojavama (nastalim ljudskim nemarom), koji narušavaju cjelokupnu prirodnu ravnotežu.

Fond za zaštitu okoliša FBiH