Ispiši ovu stranicu
Utorak, 09 Lipanj 2015 13:46

PRIDRUŽITE SE AGAPEOVCIMA Na kavi s Bukom u Ljubuškom

Napisao/la 

Udruga mladih Agape poziva vas u četvrtak (11. lipnja) na neformalno druženje s ekipom BUKA magazina. Lokacija je NoName Rock Cafe, s početkom u 12:00 sati.

Magazin Buka planira tijekom lipnja mjeseca održati javne prezentacije u više gradova u BiH. Kroz predstavljanje svog 15-godišnjeg rada u sferi medija, želimo ukazati na mogućnosti novih medija u pružanju podrške građanskim inicijativama i akcijama.

U situaciji kada je sloboda govora ugrožena, kada se na medije vrši politički i financijski pritisak, kada je zastrašivanje novinara sve učestalije, kada su mediji podijeljeni po političkoj i etničkoj liniji, kada novinari pribjegavaju autocenzuri, a svega nekolicina medija ostaju profesionalni u izvještavanju o mnogobrojnim problemima, uključujući korupciju, socioekonomske probleme, kršenje ljudskih prava, govor mržnje, ekološke i druge probleme, organizacije koje ukazuju na ove probleme i traže rješenja za njih ne dobijaju dovoljno prostora u medijima ili, još gore, bivaju sistematski diskreditirane.

Zbog toga su potrebni novi modeli medijskog djelovanja - djelovanja u interesu javnosti. Takvi mediji su mogući jedino aktivnom suradnjom i dijalogom između medija i publike.

Unazad 15 godina, medijski projekat Buka djeluje upravo na ovaj način, pristupajući temama od javnog interesa kroz aktivan angažman. Kroz tiskani magazin, televizijsku emisiju i web portal 15 godina obrađuju najvažnije probleme našeg društva.

Pored objektivnog i istinitog izvještavanje o pitanjima koja se tiču ljudskih prava, slobode govora, političkih i ekonomskih tema, čime se podiže svijest javnosti o problemima, Buka daje medijski prostor neovisnom mišljenju i alternativnim diskursima, ukazuje na manipulacije, otkriva zloupotrebe vlasti i inzistira na transparentnosti i odgovornosti u radu vlasti i javnih institucija.

Udruga mladih Agape & Buka.ba