Ispiši ovu stranicu
Subota, 14 Studeni 2015 13:43

Predstava "Učiteljice" 18. studenoga u crkvi sv. Ante na Humcu

Napisao/la 

Nakon veličanstvene premijere kazališne predstave „Učiteljice“ koja je mostarsku Kosaču napunila do posljednjeg mjesta, te prošlomjesečne ni malo lošije posjećene izvedbe u Međugorju, „Učiteljice“ stižu u još jedan grad u našoj Hercegovini. Predstava za koju je tekst napisao profesor dramaturgije Dragan Komadina, a režiju glumac HNK Mostar Robert Pehar,  u izvedbi dramske sekcije HKUD-a Didak župe Gradnići biti će izvedena u crkvi sv. Ante na Humcu u srijedu 18. studenog s početkom u 19:30 sati.

U predstavi igraju: Andrijana Zubac (Stana), Ana Vučić (Marica - Stanina kći), Ante Bralo  (Pero - Stanin sin), Lucija Zubac (Baba Jela - Stanina svekrva), Slavko Pehar (Jozo - Stanin prvi susjed), Ružica Buntić (Luca – Jozina kći), Martina Pehar (Ruža – Jozina kći), Pero Prskalo (Dedo – Stanin svekar), Ivan Zubac (fra Didak Buntić), Jure Zubac (zborovođa) i članice zbora: Marija Prskalo, Ana Zubac, Gabrijela Prskalo, Antonija Pehar, Gabriela Dodig, Petra Prskalo i Marija Pehar.

Ljubušaci kao i svi posjetitelji imat će priliku vidjeti, na jedinstven način uprizorena, događanja iz ljeta 1916. godine, koja za narod Hercegovine i Broćanskog kraja nije upamćena ni po čemu dobrome.

Vjerujemo kako će i ova izvedba privući mnogobrojne posjetitelje, a zanimanje za predstavu „Učiteljice“ je ogromno, ne samo u Hercegovini, već i u ostalim dijelovima BiH gdje žive Hrvati, ali i u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, gdje će zasigurno u neko dogledno vrijeme i biti prikazana, prenosi Brotnjo.info.