Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 02 Prosinac 2015 13:16

Maratonac Zlatko Javorko Mišetić nastavlja nizati uspjehe

Napisao/la 

Iako je već zagazio u 63. godinu života, poznati ljubuški maratonac Zlatko Javorko Mišetić ne odustaje od trčanja. Nakon što je osvojio prvo mjesto na nedavnoj 24. zagrebačkoj polumaraton utrci održanoj u Zagrebu, Zlatko se prije nekoliko dana vratio iz Zadra, bogatiji za još jedan pehar i zlatnu medalju. Na polumaratonu Zadar –Nin, u konkurenciji natjecatelja iznad 60 godina starosti, ostvario je najbolji rezultat i tako ubilježio još jedan uspjeh na natjecanjima izvan BiH.

Nastup na utrci iskoristio je i za posjet Pakoštanima gdje je htio vidjeti generala Antu Gotovinu, ali ga, kako kaže, nije zatekao kući. Osim što je posjetio Zadar, boravak u Hrvatskoj iskoristio je za obilazak još nekoliko gradova, a potom se sretno vratio u svoj Grabovnik.

Inače, za one koji još to ne znaju, Zlatko je počeo trčati prije 17 godina kada je trčao svoj prvi maraton Polog-Široki Brijeg u znak sjećanja na zaustavljanje tenkova JNA u Pologu. Nakon toga počeo je nizati svoje nastupe, iako se prije toga nikada nije bavio nikakvim sportom. Zlatko je do sada trčao mnogima u čast, najviše za generala Antu Gotovinu, a pretrčao je mnoge kilometre u čast legendi hrvatske košarke Draženu Petroviću i mnogim drugim istaknutim osobama.

A. Marinović / Dnevni list