Ispiši ovu stranicu
Utorak, 15 Prosinac 2015 11:45

"Premišljanja" Tamare Grbavac u srijedu u Hrvatskoj knjižnici Ljubuški

Napisao/la 

Tamara Grbavac, mlada akademska slikarica iz Ljubuškog, predstavit će 16. prosinca svoju samostalnu izložbu pod nazivom „Premišljanja“. Izložba, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak – podružnica Ljubuški, upriličit će se u prostorijama Hrvatske knjižnice Ljubuški s početkom u 19:00 sati.

„Tridesetak slika predstavljenih na samostalnoj izložbi "Premišljanja" akademske slikarice Tamare Grbavac materijalni su i vizualni odraz njene osobnosti. Koliko se snažno unosi u svoje stvaranje možemo vidjeti kada pročitamo i naslove njenih djela. Oni nam razumljivije pokazuju smjerove kretanja ove vizualne polemike koja je na momente sve, samo ne stidljiva ili plašljiva. Tamarina premišljanja kroz ovu izložbu lete brzinom koja ne čeka promatrača, a dinamika im ostaje koherentna usprkos simultanom postojanju pet podciklusa u njenom konceptu“, dio je predgovora izložbe koji potpisuje Josip Karamatić.

Slikarica Grbavac je, naime, do sada imala 8 samostalnih i 47 skupnih izložbi te je sudjelovala na 36 likovnih kolonija. Pridružena je članica ULU BiH – a i ULU FBiH, a dobitnica je i nagrade „Privatno i javno“ za 2012. godinu.

Bolji Ljubuški