Ispiši ovu stranicu
Utorak, 29 Prosinac 2015 14:15

U Studencima održan tradicionalni božićni koncert "Svim na zemlji

Napisao/la 

HKUD Studenčica i župni zborovi po deseti su put organizirali Tradicionalni Božićni koncert "Svim na zemlji" u velikoj dvorani Pastoralnog centra u Studencima.

Koncertu je prethodila sveta misa i blagoslov djece u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova. Misno slavlje predvodio je don Ivo Šutalo, studenački župnik, a pjevao je dječji zbor "Plavi anđeli" uz glazbenu pratnju Ivana Petkovića-Karaje na orguljama i tamburaša iz "Zlatnog srca".

Kao i prethodnih godina djeca su donijela "misijske kutijice" i položila pred jaslice, a u njima je bio njihov dar najpotrebnijima. Na koncu svete mise uslijedio je blagoslov djece, potom dijeljenje prigodnih darova svoj djeci, a nakon mise preselilo se u Pastoralni centar.

U prepunoj dvorani Pastoralnog centra svi izvođači zajedno (Božićni zbor) otvorili su koncert pjesmom "Svim na zemlji", a potom je mješoviti zbor „Vrelo života“ otpjevao dvije pjesme Oj pastiri i Gloria in excelsis Deo. Potom su najmađi folkloraši izveli Splet plesova zapadne Hercegovine. Ženska pjevačka skupina „Izvor“ otpjevala je Zdravo budi mladi kralju, a potom uz pratnju tamburaša i pjesmu Bijeli Božić. Splet plesova zapadne Hercegovine izveli su i „stariji“ folklooraši, a splet kola na tamburici izveo je mandolinski orkestar Zlatno Srce.

Lipa ti je kukuruzna pura otpjevao dječji zbor Plavi Anđeli uz pratnju Zlatnog Srca.

Pjesme i plesovi zapadne Hercegovine uz nastup Studenačkih bećara otplesali su folkloraši HKUD-a Studenčica.

Nakon pozdravnih govora sadašnjeg i bivšeg župnika don Ive Šutala i Don Damjana Raguža šaljivu predstavu Skitnica na policiji izvela je  dramska sekcija a koncert je završio pjesmom Radujte se narodi u izvedbi Božićnog zbora, a pjevanju su se pridružili i svi nazočni.

Nakon koncerta nastavljeno je druženje uz pjesmu i veselje u vjeronaučnoj i dvorani Pastoralnog centra.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški