Ispiši ovu stranicu
Subota, 20 Srpanj 2019 05:46

Kako brzo potamniti i zadržati boju tijekom cijelog ljeta?

Napisao/la 

Ljeto je stiglo i sigurni smo da već razmišljate o izležavanju na plaži i upijanju sunčevih zraka. No, kao i svake godine, postavlja se pitanje kako pocrniti bez da kožu cijeli dan izlažemo suncu te kako na kraju zadržati tu preplanulu put tijekom cijelog ljeta?

Nažalost, koliko god da vitamina D upijali od sunca, ako mu se pretjerano izlažemo, ono može biti veoma štetno za našu kožu.

Direktno izlaganje suncu ne preporučuje se u periodu od 12 do 16 sati jer postoji veliki rizik od oštećenja kože. Pitate se onda kako doći do preplanulog tena?

Donosimo vam nekoliko savjeta kako kožu pripremiti za sunce, kako ju izlagati suncu te kako zadržati preplanulu put tijekom cijelog ljeta.

Napravite piling i pripremite kožu za sunčanje

Prije nego započnete sunčanje ovog ljeta, napravite piling cijelog tijela. Tako ćete odstraniti sve mrtve stanice s kože i pripremiti kožu za sunčanje.

Ako isti ne napravite, postoji mogućnost da će se koža kada uhvatite boju prije oljuštiti te će to rezultirati nejednakom bojom i mrljama po koži.

Na piling ne morate potrošiti previše novaca već ga jednostavno možete pripremiti i kod kuće. Ovdje možete pogledati recept za piling od kave, koji će ujedno pomoći cirkulaciji kože te zagladiti narančinu kožu.

Također, vrlo je bitno da kožu hidratizirate tijekom cijele godine, pa pokušajte poslije svakog tuširanja, a pogotovo pred ljeto, namazati kožu losionom, uljem ili kremom.

Kombinirajte zaštitne kreme s onima za brže tamnjenje

Poželjno je da uvijek tijekom sunčanja koristite kreme s UVA i UVB zaštitom. Samo korištenjem takvih krema možete sigurno boraviti na suncu.

Kombinirajte zaštitne kreme s kremama za brže tamnjenje i rezultati su garantirani.

Kreme za brže tamnjenje obično u sebi sadrže mrkvu, koja je puna beta karotena, što će vam pomoći da postignete preplanulu, zlatnu put.

Tržište je prepuno takvih krema za brže tamnjenje, no nekoliko njih se ipak izdvojilo iz mase radi prirodnog sastava i dobrih povratnih informacija korisnika. Ovdje možete pogledati neke naše favorite.

Također, bitno je napomenuti da uz ovu kombinaciju ipak provodite većinu vremena u hladu. U suprotnom, postoji mogućnost da će koža zbog pretjeranog izlaganja suncu i kombinacije kreme za brže tamnjenje izgorjeti, a vrlo vjerojatno je da će se boja zatim potpuno oljuštiti.

Što nakon sunčanja?

Kod tuširanja pripazite da voda nije previše vruća. Najbolje je tuširati se u mlakoj vodi jer pretjerano vruća voda dodatno isušuje kožu.

Poželjno je da nakon sunčanja hidratizirate kožu. Preporuka je da koristite proizvode namijenjene za njegu kože nakon izlaganja suncu, a kako biste očuvali boju što duže, možete kombinirati i proizvode namijenjene za očuvanje boje, koji također sadrže mrkvu.

Ako možete, izbjegavajte jaki piling nakon sunčanja, kao i depiliranje britvicom jer bi to unatoč korištenju proizvoda za zadržavanje boje moglo istu skinuti.

blogerica.hr