Ispiši ovu stranicu
Subota, 01 Ožujak 2014 06:37

FPMOZ: Dani kemije 2014.

Napisao/la 
FPMOZ: Dani kemije 2014. FPMOZ: Dani kemije 2014.

Dragi nastavnici i učenici,
i ove godine nastavljamo s organizacijom Dana kemije kao dvodnevne znanstveno-popularne manifestacije koju čine stručna-metodička predavanja iz kemije, posebno formulirana za nastavnike i profesore u osnovnim i srednjim školama, te zabavno-edukativne radionice za učenike, iz svih područja kemije. Dani kemije 2014. održat će se 13. i 14. ožujka na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

...Prvi od pokusa bio je o električnoj energiji limuna. Studenti su nam pokazali kako se uz pomoć limuna stvori dovoljno energije da se pokrene kalkulator. Vidjeli smo i sve boje plamena, te naglu promjenu boje u vodi. Na kraju smo napravili i parfem koji su nam poklonili. Rijetki parfemi su imali ugodan miris. Jednog dana miris naših parfema će nestati, ali sjećanje na Dane kemije zauvijek će ostati u našim srcima... //Učenik srednje škole u Širokom Brijegu.

Za profesore i nastavnike

Za profesore kemije će biti organizirana zanimljiva predavanja koja će, nadamo se, donijeti nove ideje za rad u učionicama. Predavači će biti istaknuti sveučilišni profesori, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Hrvatske. Pozivamo Vas na aktivno sudjelovanje kao predavača i/ili voditelja projekta (zajedno s učenicima) kako bi predstavili uloženi rad, trud, kao i uspjeh u nastavi kemije.

Radionice

Radionice, kroz koje bi trebalo proći 200 učenika, će kroz niz jednostavnih, ali zanimljivih pokusa i detaljnih objašnjenja svake pojave, učenicima pružiti  priliku za proširenje praktičnog iskustva u izučavanju kemije kao prirodne znanosti. Također, učenici će i sami izvoditi pokuse, te na taj način aktivno sudjelovati u radionicama.

"Planirane su radionice iz svih područja kemije kako bi učenicima približili svijet kemije, te potaknuli interes za prirodne znanosti."

danikemije.fpmoz.ba