Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 05 Lipanj 2023 13:05

U nedjelju biciklističko hodočašće u čast sv. Ante

Napisao/la 

U organizaciji Društva pedagoga TZK Ljubuški te biciklističkih klubova Brotnjo i Ljubuški, u nedjelju, 11. lipnja, održat će se 15. biciklističko hodočašće u čast sv. Ante.

Ovo tradicionalno biciklističko hodočašće već 15 godina okuplja veliki broj biciklista različitih kronoloških uzrasta i kondicijske pripremljenosti iz cijele Hercegovine, ali i Dalmacije. Iz organizacijskog odbora posebno ističu kako ovo biciklističko hodočašće nije natjecateljskog karaktera te pozivaju sve da se priključe kako iz Mostara, tako i iz Čitluka, ili pak iz drugih mjesta u Hercegovini i taj dan biciklima upute prema Humcu i sa sloganom “U zdravom tjelu zdrav duh” zahvale sv. Anti i mole za njegov blagoslov i zaštitu. Ove godine ćemo se posebno prisjetiti pokojnog profesora Žarka Bilića jednog od inicijatora ovog biciklističkog događaja.

Biciklisti će iz Mostara prema Ljubuškom krenuti u 8 ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. U 9.30 planiran je polazak iz Čitluka s pristiglim biciklistima iz Mostara te se ruta dalje nastavlja prema Međugorju uz kratko zadržavanje ispred crkve sv. Jakova. Dalje se nastavlja ispod Križevca preko Miletine i Crnopoda do Humca i svetišta sv. Ante gdje će biciklisti sudjelovati na sv. misi u 11 sati, prenosi Dnevni list. 

Nakon svete mise uslijediti će blagoslov biciklista. Druženje će se nakon toga nastaviti u restoranu Mandića jaz na Čeveljuši uz mesne specijalitete koje je osigurala kompanija Karliko, te vodu Hercegovku i hladno pivo Hercegovačke pivovare. Organizatori se posebno zahvaljuju Policijskim postajama Čitluk i Ljubuški, kao i Hitnoj pomoći Ljubuški na pratnji i osiguravanju biciklijade.