Ispiši ovu stranicu
Subota, 10 Svibanj 2014 13:02

FOTO: Manifestacija "Novinar godine" - Senad Hadžifejzović novinar godine u BiH

Napisao/la 
FOTO: Manifestacija "Novinar godine" - Senad Hadžifejzović novinar godine u BiH FOTO: Manifestacija "Novinar godine" - Senad Hadžifejzović novinar godine u BiH

U povodu Svjetskog dana slobode medija, koji se obilježava 3. svibnja, sinoć je u Čitluku (hotel "Brotnjo") upriličena 19. po redu manifestacija “Novinar godine”. Ovu manifestaciju organiziralo je Društvo novinara Bosne i Hercegovine, a najbolje je odabrao Ocjenjivački sud sastavljen od članova Upravnog odbora, te predsjednika Skupštine, Nadzornog odbora i Suda časti. Laureata u kategoriji „Nagrada za životno djelo“ izabrala je Sekcija novinara veterana koja djeluje pri ovome Društvu, a potvrdio Ocjenjivački sud.

Ovogodišnje priznanje "Novinar godine" pripalo je Senadu Hadžifejzoviću, uredniku i voditelju Centralnog dnevnika koji se emitira na FACE TV.

Godišnja nagrada za životno djelo odlazi u ruke Saliha Brkića za višedesetljećni novinarski rad.

Nagrade su dodijeljene u još tri kategorije. Suzana Mijatović, novinarka Slobodne Bosne dobitnica je nagrade za tiskano novinarstvo. Nagradu za radijsko novinarstvo u 2013. godini osvojila je redakcija Stari Grad iz Sarajeva, dok je priznanje u kategoriji TV novinarstvo pripala Sinanu Šariću, novinaru Federalne televizije, autoru serijala "DŽema" o životu Džemala Bijedića.

Nakon službenog dijela programa, druženje novinara nastavilo se uz dobru glazbu i obilje domaćih specijaliteta.

Bolji Ljubuški