Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 05 Svibanj 2014 14:11

FOTO: Natjecanje osnovnoškolaca u pružanju prve pomoći

Napisao/la 
FOTO: Natjecanje osnovnoškolaca u pružanju prve pomoći FOTO: Natjecanje osnovnoškolaca u pružanju prve pomoći

Ljubuški osnovnoškolci bili su sudionici općinskog natjecanja u pružanju prve pomoći. Natjecanje je održano u prostorijama Crvenog križa Ljubuški, koji je organizator istog, uz dodatnu pomoć liječnika Doma zdravlja Ljubuški te profesora osnovnih škola.

Najviše znanja pokazali su učenici OŠ "Marko Marulić" Ljubuški, koji su osvojili prvo mjesto (vodila ih je prof. Ljiljana Radišić, drugo mjesto pripalo je učenicima OŠ "Ivana - Brlić Mažuranić" Gračine (uz pratnju i vodstvo prof. Danijele Sabljić), a treće mjesto zauzeli su učenici OŠ "Tin Ujević" Vitina - područna škola Klobuk (vodstvo prof. Slavice Planinić).   

Sudac na ovom natjecanju bio je djelatnik Doma zdravlja Ljubuški dr. Mile Pilatić koji je, ovom prigodom, izrazio zadovoljstvo prikazanim znanjem osnovnoškolaca.

Učenici OŠ "Marko Marulić" Ljubuški izborili su plasman na županijsko natjecanje u pružanju prve pomoći, a koje će se održati u Grudama, 14. svibnja.

Značaj prve pomoći

Prva pomoć je skup radnji kojima se pomaže ozlijeđenoj ili iznenada oboljeloj osobi na mjestu događaja, prije dolaska hitne medicinske službe ili drugih kvalificiranih zdravstvenih djelatnika. Primjena postupaka prve pomoći početak je pomaganja i zbrinjavanja ozlijeđene ili naglo oboljele osobe.
Osposobljavanje građana za pružanje prve pomoći tradicionalna je djelatnost koju i Crveni križ provodi s ciljem pripremanja što većeg broja osoba za pružanje prve pomoći u neželjenim situacijama ozljeda i bolesti u svakodnevnom životu kao i u slučaju katastrofa.

Bolji Ljubuški