Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 31 Srpanj 2014 17:20

Ljubušanka Lucija Miličević izlaže u Počitelju

Napisao/la 
Ljubušanka Lucija Miličević izlaže u Počitelju Ljubušanka Lucija Miličević izlaže u Počitelju

Boris Orenčuk, Tonin Tarčuki, Lucija Miličević, Željka Kutle i Sabina Maslo, (kipari, grafičari i slikar) umjetnici su koji će svoje radove predstaviti u galeriji Društva za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ - Počitelj, u subotu (2. kolovoza) s početkom u 18:30 sati.
Teme i motivi su različiti, od apstrakcije, figure u prostoru, kompjutorske grafike pa do stiliziranih životinja... Plan je, kako nam kažu, spojiti nespojivo.

- Za ovu skupnu izložbu pripremila sam radove s motivom stiliziranih životinja, od skice na papiru, malih skica u raznim materijalima, do završenog rada u kamenu s dodatkom inoksa. Moja ideja je od početka do realizacije, prikazati proces izrade jednog svog rada - kazala nam je Ljubušanka Lucija Miličević, magistrica kiparstva i profesorica likovne kulture.

O autorima:

Boris Orenčuk - rođen 13. 7. 1989. godine. Srednju školu likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić na Odsjeku za kiparstvo završio u Mostaru.
Završio Odsjek likovnih umjetnosti - smjer kiparstvo na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru, Nastavnički fakultet.
Magistrirao "master" na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu također na Odsjeku kiparstvo.
Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH / ULUBIH.
Član je Udruženja likovnih umjetnika "Format"/ ULUF.
Član je Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji / DHLU. Izlagao grupno i samostalno više puta.

Tonin Tarčuki - rodjen 29. 11. 1986. godine. Apsolvent je na Nastavnickom fakultetu - Odsjek likovne umjetnosti na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru.
Do sada je imao 3 samostalne izlozbe.
Jedan je od osnivača i član ULU Format.

Lucija Miličević - rođena 22. 8. 1990. godine. Upisala Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2009. Magistrirala 2014. na odjelu kiparstva u klasi profesora Stjepana Skoke. Članica je ULU Format i voditeljica Male klesarske kolonije u Ljubuškom. Sudjelovala je na više skupnih izložbi i likovnih kolonija.

Željka Kutle - rođena 27. 5. 1991. godine. Osnovnu školu završila u Mostaru kao i Srednju likovnu školu Gabrijela Jurkića, Mostar. Završila Nastavnički fakultet - Odsjek likovne umjetnosti Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, smjer Grafika. Trenutno na master studiju Nastavničkog fakilteta, Odsjek likovne umjetnosti također na smjeru Grafika. Sudjelovala na brojnim grupnim izložbama u BiH i inozemstvu te je bila sudionik mnogih likovnih kolonija i seminara.

Sabina Maslo - rođena 22. 3. 1991. godine. Završila četverogodišnji studij na Univerzitetu "Džemal Bijedić"  - Odsjek likovnih umjetnosti na modulu grafike. Trenutno je na master studiju na spomenutome fakultetu. Sudjelovala na više grupnih izložbi, likovnih kolonija i projekata.

(Autorski radovi: Lucija Miličević, Željka Kutle, Boris Orenčuk, Sabina Maslo i Tonin Tarčuki)

Bolji Ljubuški