Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 10 Prosinac 2014 10:28

FOTO: AGAPE obilježio Međunarodni dan ljudskih prava

Napisao/la 
FOTO: AGAPE obilježava Međunarodni dan ljudskih prava FOTO: AGAPE obilježava Međunarodni dan ljudskih prava

Danas, 10. prosinca, Međunarodni je dan ljudskih prava. Naše su poruke jednostavne. Naše su poruke danas samo pitanja bez odogovora. Pogađaju um i navode na promišljanje. Njima nastojimo podignuti svijest o svakodnevnom sustavnom kršenju temeljnih ljudskih prava. To činimo barem danas, ako ostala 364 dana šutimo. To činimo zajedno s drugima s kojima vjerujemo da smo na istom putu: YIHR BIH (Inicijativa mladih za ljudska prava).

POSTOJIŠ LI? – Jer ako postojiš, gdje si da reagiraš? Gdje si da ne šutiš, budeš glasan o nepravdi i uporan u svojim idealima? Gdje si da kažeš u što vjeruješ i za što se boriš? Gdje si da se iz gomile izdvojiš i da gomilu promjeniš? Gdje si da slijediš svoju savjest i svoje snove...?

JESI LI SLOBODAN/NA? – Slobodan da preispituješ sve? Slobodan da danas učiniš ono na što se dugo čeka? Slobodan od straha? Slobodan od prezira i beznađa? Slobodan obrazovati se? Slobodan tražiti ono što je pravedno? Slobodan reagirati slobodno? Slobodan slijediti svoje snove, svoje trendove, i imati potom – one koji tebe slijede? Slobodan da živiš, vjeruješ u što hoćeš i budeš što odabereš? Slobodan da budeš poseban?

VRIJEDIŠ LI? – Jesi li vrijedan dobra i borbe za dobro? Vrijedan prava i borbe za pravo? Vrijedan u svim svojima posebnostima? Svemu onom što te čini različitim? Vrijedan svog imanja, znanja i talenata? Vrijedan biti dio boljeg sutra? Vrijedan biti dio boljeg društva?

Iskoristi institucije za zaštitu svojih prava i kvazi institucije za zaštitu svojih prava. Budi im dosadan/na.

„Nikad ne sumnjaj da mala grupa mladih ljudi može promijeniti svijet. Zapravo, to ga je dosad jedino i mijenjalo.“ Margaret Mead

Udruga mladih Agape/Bolji Ljubuški