Ispiši ovu stranicu
Subota, 04 Siječanj 2014 06:38

AGAPE: Rezultati humanitarne akcije "REAKCIJA 2013." (foto)

Napisao/la 
Rezultati humanitarne akcije REAKCIJA 2013. Rezultati humanitarne akcije REAKCIJA 2013.

Udruga mladih Agape i ove je godine (od 16. do 18. prosinca) organizirala veliku humanitarnu akciju "REAKCIJA 2013." Pod geslom "DAJUĆI MALO, PRIMAMO VIŠESTRUKO" vrijedni volonteri su osigurali pomoć najugroženijim obiteljima ljubuške općine.

Volonteri, koje ste mogli prepoznati po kapicama Djeda Božićnjaka i osmijesima, bili su raspoređeni na tri punkta u gradu: ispred Doma zdravlja, Općine i crkve sv. Kate.

"Prikupljali smo donacije i to u vidu novca, hrane, školskog pribora, ogrijeva, pokrivača i igračaka. U našem gradu htjeli smo napraviti pravi božićni ugođaj i dati mu dašak popularnih božićnih sajmova. Šator je, tri dana za redom, bio postavljen na Trgu domovinske zahvalnosti iza Općine i sajam je radio svaku večer od 19:00 do 23:00 sata. Uz bogat kulturno-zabavni program, prodavalo se kuhano vino, kobasice, uštipci, čaj i kolači. Na jednom od štandova bile su i rukotvorine ljubuških kreativaca. Finale akcije održalo se 19. prosinca u restoranu "Ohiu" gdje smo priredili prestavu "DUH BOŽIĆA" u kojoj su glumili volonteri i članovi Udruge, te smo uz predstavu imali prigodan  program s brojnim pjevačima, plesnim skupinama i bendovima. Kroz četiri dana, prikupili smo 9677 KM. Uz volontere koji su nam se pridružili, a bilo ih je mnogo, uspjeli smo do Nove godine posjetiti 267 obitelji i podijeliti oko 300 paketa. Uz živežne namirnice, tj. 7,5 tona hrane koju smo za skupljeni novac kupili i podijelili ugroženim obiteljima, blagdane smo uljepšali i ostalim stvarma koje su Ljubušaci donosili na naše štandove. Bilo je tu i namještaja, ogrijeva, igračaka... Zahvaljujemo svim donatorima i onima koji su svojim velikodušnim prilozima pridonijeli uspjehu naše akcije, te omogućili da svatko ima Božić kakav zaslužuje", navodi se u priopćenju Udruge mladih Agape.

Bolji Ljubuški